Apr 11

En gruppe fra toppturmiljøet i Vesterålen besøkte 6.april Blåtinden og Kariknausan langs Raftsundet i Hadsel kommune. Her er et knippe filmer fra nedkjøringen:
Magnus Kristiansen filmet nedkjøringen med hjelmkamera. Her er hans versjon. Stilig!


Se mer film ved å klikke deg inn på denne saken.
Continue reading »

written by admin

Feb 25

Steiroheia ble også i 2012 mye besøkt. Faktisk ser vi økning fra året før i de fleste kategoriene, både flere personer skrevet inn, flere besøk totalt og flere besøk av de mest trofaste.

Continue reading »

written by admin

Mar 19

[singlepic id=234 w=320 h=240 float=left]Også i 2011 ble Steiro-/Steiraheia mye besøkt av trofaste fjellgjengere.  Som tidligere år er det de samme personene som befinner seg på de øverste plassene, men i år var det Ann Elise Jægtnes som noterte seg for flest bestigninger med sine 335. Høyst imponerende! Hele 3169 ulike personer skrev seg inn i gjesteboken og disse besøkte Kvila totalt 23.500 ganger. Vesteralen.org har også i år fått tillatelse til å publisere listen over registreringer slik at alle som ønsker det kan søke opp seg selv og sette budsjett for årets Steiroheia-bestigninger.

Continue reading »

written by admin

Aug 08
Fra Vesterålen. Dronning Sonja peker mot Møysalen. Foto: Privat/H.M. Dronning Sonja. Handoutbilde fra Det kongelige hoff

Dronning Sonja peker mot Møysalen. Foto: Privat/H.M. Dronning Sonja. Handoutbilde fra Det kongelige hoff

Vesterålen Turlag har sendt ut en pressemelding i forbindelse med HM Dronning Sonjas besøk i Vesterålen:

Igjen har Dronning Sonja hatt ferieopphold  med Vesterålen Turlag som vertskap.  Det ni dager lange oppholdet startet fredag 29. juli om bord på kongeskipet “Norge”, noe som økte aksjonsradiusen i forhold til tidligere besøk, forteller leder i Vesterålen Turlag, Trond Løkke.
Continue reading »

written by admin

May 02

Det er vel ingen nyhet at Steiroheia fortsatt er utfartsfjell nummer 1 i Sortland kommune og heller ikke at de samme personene figurerer på toppen av både fjellet og gjestelistene også i 2010. Helt på topp finner vi Ronald Brevik med sine imponerende 314 turer, tett etterfulgt av Tove Breivik (311 turer) og Ann Elise Jægtnes (278 turer). Totalt ble det gjennomført 23.281 (lesbare) innskrivninger i gjesteboken. Disse ble skrevet av 3035 forskjellige personer. Finner du ikke deg selv på listen, så har du kanskje ikke vært der enda? Da er det på tide! Kvila har også fått sin egen Facebookside som du finner her. Her legges det ut gamle bilder og historier som kan være verdt å få med seg.

Bruk gjerne kommentarfeltet på Steiroheia sin side her for å fortelle om din verste, beste eller mest minneverdige tur. Du kan jo også gi ditt synspunkt på om det heter Steiroheia eller Steiraheia. Eller kjenner du til et helt annet navn kanskje?

Continue reading »

written by admin

Feb 21

Den siste tidens vindretning og skiftende temperatur har medvirket til at det har gått uvanlig mange ras i vårt nærmeste turområde. Steiroheia, Strandheia og Mikkeltind er blant de mest besøkte toppene for beboere på Strand, Sortland og Holmstad og vi oppfordrer derfor alle å følge fjellvettreglene og kun følge trygge ruter til fjells.

written by admin

Apr 08

[singlepic id=234 w=320 h=240 float=right]Steiroheia er som tidligere beskrevet her på Vesteralen.org ett av standardfjellene i Sortland kommune. På grunn av den umiddelbare nærheten til Sortland sentrum er det mange som tar turen opp etter jobb, eller sågar før jobb. I 2009 var det Roger Vagle som ble registrert flest ganger i boka med hele 339 turer. Like bak følger Ronald Breivik og Tove breivik med henholdsvis 331 og 304 turer. Intet mindre enn imponerende. Interessant også å se økningen fra 2007 hvor “kun” 15.000 registreringer ble foretatt. Like morsomt er det å se alle ungene som også tar turen til topps, enten i foreldrene sin bæremeis eller sammen med hele barnehagegrupper. Det lover godt for rekrutteringen til ToppTurTirsdag og folkehelsa som helhet.

Les resten av saken og se om du finner deg selv eller noen du kjenner:

Continue reading »

written by admin

Sep 28

Utemagasinet.no har trukket frem 60 flotte fjellturer blant de flere hundre turene som leserne av bladet har anbefalt. Ikke overraskende var det Vesterålens egen Møysalen som ble anbefalt flest ganger. Toppturtirsdag har enda ikke besøkt Møysalen en tirsdag ettermiddag(og er derfor ikke beskrevet her enda), men fjellet er behørig besøkt i både uvær og solskinn andre dager. Vi håper snart å kunne beskrive hvordan Møysalen kan bestiges en vanlig tirsdag ettermiddag/kveld snart.

Inntil videre får du ta til takke med noen av de andre flotte fjellbeskrivelsene her på siden.

Nedenfor kan du se videoen som utemagasinet.no har laget fra Møysalen. Vi oppfordrer samtidig til å bli abonnent på dette flotte bladet.

http://www.vidoy.no/vid/f4ce5

written by admin

Sep 14

Endelig, og på 4. forsøk, ble TTTs til nå mest krevende prosjekt fullbyrdet. Med stå på vilje, og en hel dag til rådighet, lyktes følget med en tilnærming fra sør.

Ruta fikk navnet ”Nordgående rute”, og er forsøkt inntegnet på bildet under.

[singlepic id=457 w=640 h=480 float=center]

Pionerånden fikk en knekk etter at vi fant en liten varde på toppen, men vi trøstet oss med at vi antakelig var de første opp ”nordgående rute”. Ta gjerne kontakt dersom vi tar feil.

Etter bragden har vi oppdatert den gamle Totind siden, med nye bilder og spennende småsnacks. Der avslører vi også koden inn til Kvanntodalen…

written by Ivaaar

May 15

[singlepic id=316 w=320 h=240 float=right]Etter at TTT i fjor gjenoppdaget en liten “skatt” på nabotoppen til Stortinden i Sigerfjord har ting skjedd. Skatten bestod av en rusten gammel blikkboks med en beskjed inni. Beskjeden kom fra fire tyske tindebestigere fra DAV (den tyske ekvivalentent til turistforeningen kanskje) som hadde besøkt fjellet så langt tilbake som i 1962. Vi sendte da bilde og beskjed til dem for å høre om noen av deltagerne var å få tak i. Og det var de! Her kan du lese avisartikkelen om FranzKornitzer og hans beretning om den famøse ekspedisjonen til arktiske strøk.

[singlepic id=317 w=320 h=240 float=left]Ikke skift kanal, kanskje kommer det snart mer kuriosa i denne saken. I mellomtiden kan du lese avisutdragene nedenfor, eller lese om selve fjellet.

Heidenheim Zeitung. Side 9 
Heidenheim Zeitung side 11

written by admin