Aug 08
Fra Vesterålen. Dronning Sonja peker mot Møysalen. Foto: Privat/H.M. Dronning Sonja. Handoutbilde fra Det kongelige hoff

Dronning Sonja peker mot Møysalen. Foto: Privat/H.M. Dronning Sonja. Handoutbilde fra Det kongelige hoff

Vesterålen Turlag har sendt ut en pressemelding i forbindelse med HM Dronning Sonjas besøk i Vesterålen:

Igjen har Dronning Sonja hatt ferieopphold  med Vesterålen Turlag som vertskap.  Det ni dager lange oppholdet startet fredag 29. juli om bord på kongeskipet “Norge”, noe som økte aksjonsradiusen i forhold til tidligere besøk, forteller leder i Vesterålen Turlag, Trond Løkke.

Første dagen tok kongeskipet og Dronningen derfor turen innom Tranøy på Hamarøy før kursen …ble satt til Hellemobotn, og hvoretter Dronningen gikk inn til riksgrensen, en solid dagstur med 600 høydemeter stigning og 21 kilometer fram og tilbake.  Dagen etter besøkte Dronningen “Øye i stein” i Lødingen Vestbygd, før kursen ble satt gjennom Svellingenflaket til Årstein i Vågan for å bestige Stortinden, som er en topp med fantastisk utsikt over Vestfjorden.
Når ny dag opprant ble øya Store Molla sør i Raftsundet syklet og gått helt rundt med start i Ulvåg, henholdsvis 19 km sykling og 7 kilometer gange. Påfølgende dag ankret kongeskipet etter hvert opp utafor Hennes, og Dronningen besteg den 672 meter høye Nipa med start på Helgenes og nedkomst på Sommarset i Ingelsfjorden, opplyser Løkke.

Vesterålen: På tur opp mot Stor-Snytinden (996 moh). Foto: H.M. Dronning Sonja. Handoutbilde fra Det kongelige hoff.

Mange observerte nok kongeskipet på sin kronglete ferd gjennom regionen, og sist natt til onsdag fraktet skipet Dronningen og turfølget til Øksnes Vestbygd hvor de forlot skipet og oppholdt seg til i går søndag.  Under oppholdet i Øksnes ble det tid til både fjelltur fra Lynghaugen ved Straume i Bø over Spikerheia og Vetten til Steine, samt fjelltur på Skogsøya hvor Dronningen har vært en rekke ganger tidligere.  Det er selvsagt hyggelig for oss og Vesterålen at Dronning Sonja kommer gjentatte ganger for å benytte seg av de turmulighetene vi har like utenfor vår egen stuedør, sier Løkke, som er svært imponert over hvor sprek vår dronning er.

written by admin

Kommentarer