Stortind 979

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 votes, average: 3.50 out of 5)
Loading...

En liten lapp

Det vil være synd og stor skam å avsløre hemmeligheten. For å bevare spenningen, og kondisen, anbefaler vi at du avslutter lesingen etter bilde nr. 2. Det venter en overraskelse på toppen, få på deg skoene og kom deg ut. Dette er historien om en liten lapp.

[singlepic=140,480,360,,]

Rute

Gikk med utgangspunkt i stien til Stortind og tok til høyre (200 moh) mot skard (460 moh) over til Vangpollheia. Ulendt terreng opp skardet, men fint og lettgått etter dette. Tok retning mot ryggen som leder opp til toppen fra vest. Fabelaktig utsikt. Det bratteste partiet mot toppen forseres enklest langs eggen.

Hva kommer nå?

På vei opp gikk vi oss på en flokk med rein. Reinspelen åpenbarer seg mot øst, det er nesten som vi føler joiken komme. Hva finner vi så på toppen?

[singlepic=145,480,240,,]

En liten lapp – i et lite sjokoladepapir, i en liten blekkboks, i en liten varde. Kanskje ikke så spennende sier du? Neivel. Ser du ikke at den er nesten 50 år gammel? Det er fristende å anta at det ikke har vært folk på toppen siden den gang. Uheldigvis vet vi bedre, blant annet fant vi samme lappen for omlag 10 år siden..

[singlepic=142,320,240,,right] Det er utrolig hva god innpakning kan gjøre med holdbarheten. Da vi antok at opplegget “sang på siste verset” erstattet vi boksen med mer nymotens greier, i plast. Det er også gjort plass til nye litterære krumspring hvis du føler behov for det. 

Returnerte via Gryta som et greit alternativ til ryggen opp mot toppen. Badetemperaturen i de små vannene var upåklagelig, men dybden var ikke mer enn en knapp volleyballspiller. Nyvasket og fin fortsatte vi returen ned dalen. Litt ulendt og noe kratt, men god sti fra nederst på Vangpollheia og langs det gamle elveløpet. 

[singlepic id=316 w=320 h=240 float=right][Edit: 15. mai 2009] Vi har nå fått kontakt med Franz Kornitzer som var en av de som besøkte fjellet i 1962. Vi håper på mer informasjon fra deres tur etterhvert. I mellomtiden kan dere lese lokalavisen i Heidenheim sitt intervju med Franz og beskrivelsen av gjenoppdagelsen.

Heidenheim Zeitung. Side 9 
Heidenheim Zeitung side 11

[singlepic=144,480,360,,]

[imageflow id="13"]

Kommentarer
Ivar says:

Ser av siste kartkjøp at fjellet plutselig har fått navn – Blåtind. Hvordan har det skjedd? 23. august skal sågar Vesterålen Turlag kreke seg opp….

ReplyReply