Skrivartind

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Høyeste toppen i Andøy kommune – enn så lenge.

Med sine 890 høydemeter og karakteristiske form er Skrivartind dratt inn i skildsmisseoppgjøret mellom Forfjord/Medby og Andøy Kommune. Ved flytting av kommunegrensa vil Andøy Kommune ikke bare bli mindre, men også lavere. Uansett utfall – Skrivartind ligger der. God tur!

[singlepic=155,480,360,,]

Vår rute

Parkering ved Forfjordelva. Fulgte stien nord for elva og tok retning mot skardet sør for Knurren. Vi kom blomen i forkjøpet (21. mai), og plukket effektive høydemeter i lavgir. Den høye strippefaktoren tok brått slutt da vi nådde Knurryggen og fikk kjenne draget fra de snødekte bakkene på nord-østsiden.

[singlepic=150,320,240,,right]Ryggen er fin, men det forsvinner en del høydemeter ut i intet. Skardtindan, som det heter på kartet, ligger som ei krone i avslutningen av ryggen. Skrivartinden må sies å være kronjuvelen. Hvorfor Kartverket har valgt å utelate navnet på Andøys høyeste punkt vites ikke. Alle konspirasjonsteorier mottas med takk.  

Toppstøtet

På grunn av knallhard skare valgte vi å runde toppen på sørsiden. Det var store snømengder, men i det minste gjennomslag. Eggen fra nordvest så ut som det mest farbare alternativet. Stegjern og øks hadde vært en fordel, da det fortsatt var både snø og is. Vi vil anta at eggen er uproblematisk på en vanlig sommerdag.

[singlepic=152,320,240,,right]Ved midnatt stod vi endelig på toppen. Skriveferdighetene på Skrivartind var ikke noe å skryte av, finmotorikken ser ut til å svikte allerede ved langt høyere temperaturer. Valgte korteste vei hjem. På ræva ned en snørenne og videre i lange klyv ut myrene i Forfjorddalen. 

 

Potent pigg men kanskje litt for lang til en ettermiddagstur. På ski neste gang?

Kommentarer