Ræset Classic

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

For 10 år siden ble tanken om en vennskapelig kappestrid gjennom storslått Vesterålsnatur til. Gründerne var til dels aktive tindebestigere som ønsket å samle sine venner til en helg med utforsking av nye fjelltopper, samt vennlig konkurranse. Veien fra tanke til realitet var ikke lang og snart spredte ryktet seg om et “Ræs”.

Ræset ble lagt opp med sykkeletappe, fjellvandring med tindebestigning, padling og fotokonkurranse. Meningen var å inkludere flere grener, men av administrative hensyn (gründerne ville gjerne delta selv) ble løpet lagt opp forholdsvis enkelt med få disipliner.

Ræset ’98 ble en suksess og ble deretter gjentatt i ’99 og ’00. Deretter ble desverre konseptet lagt på is fordi gründerne og deltagerne ble opptatt med studier og jobb. Tanken bak Ræset og mottoet “Challenge the horizon” lever fortsatt, og hvem vet, kanskje er det snart igjen duket for Ræset

Mye av dokumentasjonen fra tidligere løp er desverre tapt, men vi skal her forsøke å vise frem noe av det Ræset stod for.

Disse tankene bak Ræset er vår naive “Ræset Filosofi”, og det er disse vi har prøvd å sammenfatte til et kort filosofimanifest:

“Ræset er en vennskapelig kappestrid i storslått Vesterålsnatur. Vi bestiger nye fjell og skuer utover gamle landskap, slik utforsker vi oss selv og omgivelsene gjennom fysisk slit og sosialt samvær”

“Let’s challenge the horizon”

Kommentarer