Hestetinden

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 votes, average: 3.25 out of 5)
Loading...

Gamping delux

Ikke en hest å se, men etterhvert luktet vi flere. Dette er fjellet for de som liker lange, seige bakker. En bakke – opp til 960 meter. 

[singlepic=179,480,360,,]

På gamle kart brukes navnet Hesletind. Av og til kan man lure på om Kartverket gjør noe av jobben under julebordet. Hvis du kjenner det riktige navnet, og gjerne bakgrunnen, er du hjertelig velkommen til å avklare mysteriet i kommentarfeltet.

Rute

Parkering like før Sørdalstunnellen (vises ikke på kartet) på vei mot Øksfjorden. Sti fra avkjørsel over nybygd bro. Ikke la deg lure, stien tar fort slutt. Vår rute er tegnet inn på kartet i billedgalleriet. Det er få naturlige referanser i terrenget, men ruta gir seg selv. Opp, opp, opp. Først myr for mørning av legger, så lyngbakker for lårene, og til sist ur for å holde motivasjonen oppe.

[singlepic=177,320,240,,right]Den virkelige toppen ligger mot vest. Enkleste vei opp er fra sørsiden. Tett inntil varden ligger det en boks, hullete og jævlig. Ta med noe mer holdbart hvis du tar turen opp. Det er alltid spennende å lete i gamle varder, denne gang ble det fullklaff. Boka er fra 8. juli 1973. Sandaler og langt hår gjør antakelig underverker med skriveferdighetene. Vi bøyer oss i støvet (tåka).

Konklusjon

Effektive høydemeter og spektakulær utsikt. Kanskje vintertur neste gang, hvis skredfaren tillater det. God tur.


Kommentarer