Steiroheia

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 votes, average: 3.33 out of 5)
Loading...

[singlepic id=235 w=320 h=240 float=right]Standardfjellet i Sortland kommune må nok være Steiroheia, eller Kvila for å spesifisere nærmere. Ikke verdens vanskeligste fjell, kanskje er det ikke engang kvalifisert til å kalles et fjell med sine 472meter, men dog et meget populært utfartssted for friskluftssøkende Sortlendinger og andre besøkende. I 2007 ble det registert over 15.000 navn i boka på toppen, noen oftere enn andre. Og flest registreringer var det Roald Brevik som hadde, med sine 304. Et formidabelt antall.
(Oppdatering: i 2009 ble det registrert hele 24.593 besøk i Kvila. Flest av alle hadde Roger Vagle med sine 339 besøk det året) (Oppdatering 2: Ronald Breivik tok i 2010 tilbake førsteplassen med sine 314 besøk dette året)

Kvila blir besøkt hele året og hele døgnet. En populær tradisjon er når jula synges inn natt til julaften. Julekaker, julesanger og en liten knert er blant ingrediensene. En takk her til den harde kjerne, ofte symbolisert ved Ole Berntsen, som mangt et år er observert med juletre på ryggen traskende i dypsnø opp til toppen.

Det er mange måter å komme seg opp til Kvila på, noen går via Røde Kors-hytta, bedre kjent som Appelsinholla. Et populært stoppested for småbarnsfamiler på skitur vinterstid, hvor medbrakte appelsiner nytes til kaffe og kakao servert av Røde Kors hjelpekorps sine folk i hytta. Andre ruter går opp via Prestdalen fra Myrland. Steiroheia er like fullt Sortlands mest besøkte fjell der det ligger like bak sentrum og boligfeltene.

Har du ikke vært her enda, så bør du ta deg en tur og sørge for at ditt navn kommer med blant de 15.000 andre i boka.

[nggallery id=28]

Kommentarer
Ivar says:

Jeg vil også være med

ReplyReply
Ivar says:

Ja, det høres artig ut!

ReplyReply
Ivar says:

Hva om vi kjører i gang en liten Steiroheia-quiz?

ReplyReply