Sebortind

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 votes, average: 3.33 out of 5)
Loading...

829 meter skiporno

En hver med det minste snev av interesse for bratt skikjøring har lagt merke til Sebortind, og renna som slynger seg ned mot botn av Ingelsfjorden. For noen former – for en karakter!

Det er lett å la seg friste, men er man kar nok for oppgaven?

[singlepic=204,500,700,,]

Heldigvis finnes der andre og mer fornuftige alternativer ned. Det er nettopp dette som gjør Sebortind til et kjempemessig skifjell. Noen liker mora og andre liker datra. Der finnes alternativer for enhver smak. Uheldigvis må man ta hensyn til skredfaren uansett alternativ.

Sebortind skal vist nok ha navnet etter en mann med navn Sebor som en gang bodde i Ingelsfjorden. Han skal etter sigende ha mistet sønnen sin i fjellet. Kjenner du til hele storyen har det vært artig om du kunne knote ned litt i kommentarfeltet.

[singlepic=201,320,240,,right]De andre alternativene for nedturen ligger stort sett østvendt, noe som strekker sesongen til langt ut i mai. Man må imidlertid belage seg på å ta turen opp skardet til Forkledalen (på ca 180m) til fots. Det er i grunn greit, all den tid skituren er lang nok som den er. 

Vår rute er sirlig inntegnet på kartet. Hellingen og høyden “på kjøringen” avtar jo lenger man kommer inn i Forkledalen. Den første renna tilbyr 300 høydemeter vedvarende bratt kjøring. Fjellveggen til høyre hever opplevelsen og forsterker følelsen av fart. Dersom du tør, vel og merke.  

Også ruta vi valgte opp er tildels skredutsatt. Det er bratt opp mot toppen men man kan trygt beholde skiene på hvis føret tillater det. Varde men ingen bok. Fantastisk utsikt med Møysalen og Durmålstindan mot nord. Mot vest kan man følge (med øyet) ryggen helt ut til Hadselfjorden og Raftsundet. 

Krevende, men vel verdt slitet. Et fjell med alle rettigheter.

Kommentarer
Thomas says:

Fine bilder fra Vesterålen i Lofotposten ja, selv om Lofoten forsøker å innlemme nok en Vesterålsk indrefilet i sin favn. Makan.

ReplyReply
Ivar says:

Jeg gremmes. Lofotingene kom oss i forkjøpet…

http://www.lofotposten.no/lokale_nyheter/article3426836.ece

Flotte bilder forresten..

ReplyReply