Rismålstuva

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...

Vesterålens fineste varde?

De kan det der med “å legge stein på stein”, oppmålingen – Hadde de vært like flinke med stedsnavn skulle vi ikke sagt noe.  

[singlepic=210,240,400,,right]Rismålstuva (785,55 moh) prydes av en varde i stram “giv akt”, sirkelrund med rette kanter. Toppen har fungert som trigonometrisk punkt (http://no.wikipedia.org/wiki/Fastmerke). Er det derfor de har lagt sånn en flid i arbeidet? Resultatet ble utvilsomt en verdig varde og et staselig monument over Kartverkets arbeid. Den står nok stødig til evig tid, i motsetning til merket i tre som ligger for døden like ved. Enda godt de ikke brukte plast i de dager.

Vi har sett mang et slitent trigonometrisk merke denne sommeren. Nu må Riksantikvaren “snøre sin sekk og spenne sine ski”, om ikke mange år vil det være for sent. TTT tar gladelig på seg oppdraget med å renovere noen merker hvis kontorræva er blitt for stor.

Rute

[singlepic=208,240,180,,right]Parkering ved Eidebukta innerst i Hognfjorden. Fulgte Bjørndalen i lett terreng opp til skaret over til Roksøydalen. Fin og stor ur langs deler av eggen opp mot toppen. Et par steder ligger der naturlige blokkformasjoner med gode gjemmesteder for dårlig vær, den øverste like under toppen.

 

[singlepic=212,240,180,,right]Vi valgte en rute via Bykvanntotinden på retur, pussig valg av navn forresten. Det burde vært “Rismålstinden” og “Bykvanntoheia”. Nok om det. Det hadde vært rasende festlig å teste topphenget på ski en gang. Kanskje litt bratt, men likevel godt feste for snyen. Vi får se, vi får se… 

Kommentarer
Ivar says:

Bok, det var jammen en god idè. Hva med å gi ut bok etter 50 topper? Det er jo trendy i det minste.

ReplyReply
Frank says:

Ingen bok. Foreløpig et hemmelig og mulig fantastisk fjell for nedkjøring på vinteren. Ikke hemmelig lenger nå… Det skal forskes på, og da kan jo varden bebokes…

ReplyReply
Thomas says:

Utmerket liten tuve dette. Bok på toppen eller kommer dette ved en senere anledning?

ReplyReply