Galten – Vikheia

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 votes, average: 2.00 out of 5)
Loading...

Tåkefyrster på tur

Når tåka henger nedpå blir selv den mest potente tind som en vakker kvinne i varmekjeledress – uinteressant. Hvis man likevel føler for en tur fins det mange fine heier i nærområdet. Vi lastet opp toppturmobilen og satte kurs for Frøskelandsfjellet.

[singlepic id=223 w=480 h=360 float=left]

 

Rektangulære plantefelt av hardfør gran er faktisk mindre sjarmerende enn både svartflua og blomen. For å døyve smerten av ukulturlandskapet moret deltakerne seg med posering på en skogbruksmaskin. Måtte den symbolisere fremtiden for denne typen skogplanting i Vesterålen.

[singlepic id=224 w=480 h=360 float=left]

 

Når turfølget etterhvert trakk opp i tåka kom det for en dag at man nok en gang hadde slurvet med forberedelsene. Det skapte oppstandelse da man så ringte fortvilet hjem for å be om å få oversendt kartutsnitt på MMS. Etter et par fornøyelige telefoner, med dårlig batteri, syntes følget at det var nok artigheter på bekostning av de hjemme.

[singlepic id=225 w=480 h=360 float=]

 

Over skoggrensa er det mye sauetråkk og lettgått terreng. Fant ingen sammenhengende sti, selv om denne kanskje eksisterer fra et annet utgangspunkt enn vårt (avkjørsel ved “sandtak”). Mot nord har man en konsekvent kant å forholde seg til, kart og kompass er med andre ord overflødig.

Mr. Urdnes 97 er ikke vant med villmarken. Det er mulig sauene høres større ut i tåka, men farlige er de ikke.

Enkel tur i lettgått terreng. Lyngbakkene gjør toppen til et godt alternativ for de med svake knær. God tur.

Kommentarer