Stortind 1021

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 votes, average: 4.20 out of 5)
Loading...

Lagtempo opp Sigerfjords juvel

Seks menn startet en ettermiddag først i mars det som skulle bli en øvelse i å skryte på andre form. I rolig trav begav de seg ut i snyen ved avkjørselen like før Vangpollen. Da syra meldte sin ankomst slapp første mann seg bak i feltet og nummer to arvet brøytejobben. 

[singlepic id=249 w=480 h=360 float=right]Som perler på en snor snirklet følget seg oppover lia. I håp om at mannen foran skulle holde lenge i front, satt skryten løst bak i feltet. Den yngste, den best trente, den med størst sko relativt til vekta, den med rolige dager på jobb – Alle hadde en god grunn til å ligge i front. Veddemål og omvendt psykologi ble også prøvd ut, med vekslende hell.

Med ett ble den etterhvert så effektive orden forstyrret. Et elgtråkk hadde blandet seg med sporene. Med Arild i front var det ikke godt å vite hva som var hva. Elgen har all grunn til å føle seg forbigått hva steglengde angår.

Like over tregrensa kom Kaffesteinen følget til unnsetning, og følget fikk seg en velfortjent hvil.

 

Nytes best kald?

Stortind er uten tvil en fabelaktig sommertur. Tørr, lettgått og utsikt fra første meter. Populariteten har bidratt til en tydelig sti under skoggrensa. Innslaget av stein øker i høyden, og stien forsvinner. Det gjør fint lite, veien videre gir seg selv.

[singlepic id=252 w=720 h=540 float=right]

 

Vinterstid må man i større grad ta hensyn til vær og føreforhold, men opplevelsen blir ikke mindre av den grunn. Før bratta på cirka 600 meter kan det være fornuftig å smøre om til stegjern og øks. Det kan forekomme partier med is, også lenger inn i fjellsiden. Vel verdt å merke seg for de som drister seg ned fronten på ski. Selv om det strengt tatt ikke går ras så veldig ofte kan dette være et kritisk punkt. Størrelsen på flata i front er ikke til å spøke med.

[singlepic id=253 w=480 h=360 float=right]

 

For spaserende kan fort broddene være til god hjelp også langs ryggen opp mot toppen. Det er ofte hardt og avblåst, og veien ned er lang og steinete. Det legger seg en storslagen skavvel langs ryggen mot nord. I beruselsen over å ha nådd toppen kan det være greit i vite at avstanden mellom varden og kanten av fjellet er kun en drøy meter.

Om du synes pyramidene i Egypt er spektakulære, se for deg en drysset med melis – I Sigerfjord til overmål.

 

[nggallery id=30]

 

Kommentarer