Nybroktinden

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...

[singlepic=86,320,240,,right]Forbausende mange fjell i Vesterålen mangler navn. Hva dette kommer av vet vi ikke, men det kan ikke være mangel på fantasi. Eidsfjorden er for mange kjent som en stor sildefjord i tidligere tider, og med så mange røffe “feskera” samlet på en plass finner vi det underlig at ikke alle fjelltoppene i området har fått seg et dertil egnet navn. “Nybroktinden” er et navn som tidlig ble lansert, men som i ettertid har fått følge av “Høna og Eggen”. Et passende navn, og i denne sammenhengen kommer Eggen først.

Rutebeskrivelse av Ivar Steiro:
Parkering ved bom på veien opp mot Langvatnet. Bru over elva ved utløpet. Antydning til sti opp mellom sva ovenfor hyttene. Ulendt men etterhvert sauetråkk opp mot tregrensa. Siste mulighet for vannfylling i bekk. Ta til venstre (vestover) oppover lyngbakkene. Drei så mot sør litt etter trigonometrisk punkt 547 moh, og følg naturlig egg opp mot toppen. Porøst fjell, lite vegitasjon og dårlig underlag for snø vinterstid langs hele eggen. Topp-punktet 737 moh ligger separert fra eggen. Kan nås med en liten taulengde klyving. Enten rett opp fra skard, eller enklere via kløftformasjon rudt kanten til høyre for dette. Ny varde med tilhørende bok. Rask (under 2 timer opp) og fin fjelltur med luftig egg og en fin avslutning. Behagelig retur over lyngbakkene.

Kommentarer
Thomas says:

@Ivar: Sjokkerende mangel på fantasi spør du meg.

ReplyReply
Ivar says:

Mysteriet er avslørt. De ødsler ikke akkurat med gode navn i Straumfjorden. Den runde delen kaller de Middagsfjellet, mens den superbe avslutningen går under navnet “Galten”. Originalt hæ? Det skulle vært morsomt å telle over hvor mange middagsfjell og galter vi har her i regionen.

ReplyReply