Sandskartinden

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...

[singlepic id=282 w=320 h=240 float=right]På vei fra Frøskeland til Myre har du gleden av å beskue en artig samling med tinder i vest. Riktignok er de ikke så høye, men enkelte overraskelser finnes det. Sandskartinden (572moh) er det første fjellet på rekken som kan lede deg videre over Navarsbortinden(660moh), Storfuglen, Stauren og ut til Hornet som skiller Steinlandsfjorden og Romsetfjorden. Spennende toppnavn er det mange av i området, selv om du finner opptil flere Stortinder og  lignende kjente fjellnavn.

Vår rute tok oss fra storeidet ved storvannet (vi aner et tema her) og opp forbi Totinden og Grøndalslia til Sandskaret. Vi kan ikke gå god for om skaret består av sand, men vi hører rykter om at terrenget er hypig brukt av jegere på høsten. Turen byr ikke på de store utfordringer før de siste 20-25 metrene opp på toppen. Her fant vi flere mulige ruter opp (og ned), men godt fotfeste anbefales her. Kanskje er en av rutene enklere på sommerstid. Vi fant ikke behov for tausikring, men isøksen ble holdt i beredskap.

Forøvrig en kort og grei topp som passer inn i et hektisk toppturtirsdagskjema. Turen danner også godt utgangspunkt ffor videre fremstøt nordvestover

[nggallery id=34]

Kommentarer