Kvålkvanntotinden

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 votes, average: 2.67 out of 5)
Loading...

Østre Lifjordtravers – redusert

Slettfjellet 623 moh – Kvålkvanntotinden 654 moh – Fiskfatet 631 moh

Som overskriften antyder har Toppturtirsdag nok en gang gjort halvferdig arbeid. Fortvil ikke, eneste haken er at vi må tilbake… 

[singlepic id=277 w=480 h=360 float=]

 

Målsetningen for denne tirsdagen var mangfoldig: Vi skulle besøke et “nytt område”, ta flere topper i slengen, og vi skulle på leit etter spennende forminner. Målsetningene tatt i betraktning kan vel turen neppe kalles en suksess, selv om vi hadde en fabelaktig tur.

Vi varmet opp med ferske telehiv fra Vikbotn til Harhalsen. Toppturmobilen klarte brasene, selv om den sagtens kunne trenge et vårprogram for dempingen. Planen var opprinnelig å starte traversen helt ute med Holm, men en av deltakerne (la oss kalle han Ivar) dreit seg ut ved å påstå at turen ville bli for lang. Etter nærmere kartstudier viser det seg at starten fra Harhalsen kun er halvannen kilometer kortere. Vi gikk glipp av bratt og spennende terreng mellom Holm og Slettfjellet, og gjorde belemmen ekstra betent ved å sløyfe siste toppen (Reinen 553 moh) før Gåsfjorden. Ja, ja…  

Jarle, med aner fra området, hadde gjort grundig research før avreise. Hans oldefar hadde blitt overrasket av dårlig vær under rypejakta en gang. Da mørket falt på bygget han en steinbu som skjul for været. Bua skal vist nok eksistere den dag i dag. Den nyvunnede kulturhistoriske driven (uttales draiv) følget nøt godt av opp mot Slettfjellet døde hen, etter at herrene innså at forminnet antakelig lå under en meter sny.

[singlepic id=278 w=480 h=360 float=right]Noe slukøret fortsatte følget ferden over Kvålkvanntotinden, som kun fortjener navnet sitt betraktet nedenfra. For de som besøker toppen klinger nok Kvålkvanntoheia bedre, selv om dette også er et vanskelig navn. De er jo viden kjennt for avanserte navn i Øksnes Kommune, men toppen ligger da vitterligen i Sortland Kommune? Fra Fiskfatet, som for øvrig var en positiv overraskelse (se første bildet), kan man regelrett balansere mellom Sortland og Øksnes Kommune. Artig. Hvilken kommune det er værst å falle ned i skal være usakt.

Fin travers som fortjener at den gjøres fra A til Å (Holm til Gåsfjorden). Kanskje på ski neste gang?

 

[nggallery id=33]

Kommentarer