Snytindan

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...

Pikekyss fra Vesterålen

De ser ikke bare sånn ut, Snytindan, de føles også sånn. Det blir nesten for meget av det gode.

[singlepic id=310 w=480 h=360 float=center]

 

Forskjellen mellom snø og sny kommer tydelig fram – for det heter Snytindan. Sny er mye mer, mye bedre og varer mye lengre. Snytindan ligger på vannskillet mellom Sortlandssundet og Gullesfjorden. De syv toppene ligger som en colgatehvit tanngard fra Øksfjorden i sør til Løbergsskardet i nord. Man trenger ikke sjekke statistikken for å konstatere at området nyter godt av mye nedbør, av den gode sorten.

[singlepic id=308 w=480 h=360 float=right]

 

Snytindan ligger langt fra nærmeste vei. Snytindhytta til Turisforeningen er således et godt utgangspunkt for toppturer i området. http://www.turistforeningen.no/vesteralen/cabin.php?ca_id=247tilgjengelighet.  Hytta må sies å ha alle bekvemmeligheter, badstu og solenergi inkludert. Hytta er vel verdt et besøk i seg selv, og kan nås fra utallige utgangspunkt: Vangpollen, Sigerfjord, Djupfjord, Blokken, Øksfjord og Løbergsdalen.

Rute

De to nordligste toppene nås enkelt fra Løbergdalsskardet. Det mest åpenbare turmålet er likevel Store Snytind, og “tvillingtoppen” nord for denne. Mener å ha lest på et gammelt kart at høyden er 997 og 996 moh. Bildet under viser den vanligste ruta opp. Vær oppmerksom på skredfaren, særlig over bekkedalen på vei opp mot Småvatnan. Det er ikke uvanlig å la skiene stå igjen på skardet mellom toppene. 

[singlepic id=315 w=640 h=480 float=]

 

Snytindan er et prosjekt man kan kose seg med over tid. Denne fullkomne samlingen av tinder gir utfordringer tilpasset de fleste, både med hensyn til vanskelighetsgrad og tid til rådighet. De 3 nordligste toppene har vi fortsatt ikke besøkt, men de ser både yppige og fristende ut. Dersom noen har vært på en av disse hadde det vært hyggelig med en kort beskrivelse i kommentarfeltet under teksten.

[nggallery id=36]

Kommentarer