Strøna

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 votes, average: 4.40 out of 5)
Loading...

Kommune: Hadsel (austvågøya)
Høyde: 906moh
Lengde i luftlinje: ca 7km

[singlepic id=343 w=320 h=240 float=right]Strøna er et av flere fjell som møter deg hvis du tar turen med ferge fra Melbu til Fiskebøl. I følge lokalkjente er det ruten inn Strøndalen og Litldalen som er den vanligste ruten opp, og også den vi fulgte denne dagen. Andre alternative ruter er å ta aksla rett opp fra Strønstad, eller å gå inn Fiskebøldalen og opp Trolldalsåsen.

Turen innover Strøndalen er flat og du finner flere stier innover. Litldalen er fin og gir god oppsikt mot tindene rundt. Et stort berg av en stein innerst i dalen gir tydelig beskjed hvor den har kommet fra. Tjernet bak steinen ser tydelig ut som et “bremsespor” og vi tror det må ha vært litt av et syn når den dundret ned fra et område oppi Lunnestinden. Zoom inn på dette kartet for å se det hele fra satelitt.

Stien opp mot Strøna er fin men det er nok flere alternative ruter. I følge lokalkjente var vi tidlig ute, noe også boken på toppen antydet.

Endelig på toppen får man en flott utsikt over tindene i sørlige Hadsel. I horisonten ser man blant annet grensefjellet mot Lofoten, Higravtinden, men også mange av toppene mellom Sløverfjorden og Raftsundet. Et paradis for toppturentusiaster.

Turen ned gikk via ryggen fra Strønstad, og ga oss ingen større problemer. En snøflate nær toppen kan virke vanskelig, men det vil nok avhenge av snømengden og kvaliteten på denne.

[nggallery id=38]

Kommentarer