Erikstadtoppen

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 votes, average: 3.33 out of 5)
Loading...

[singlepic=94,320,240,,right]Enda et fjell verdig et navn, men som er utelatt på kartet. Inntil videre kaller vi det Erikstadtoppen.

Fjellet ligger et stykke inn fra nærmeste vei i idylliske Lødingen vestbygd, men ikke lengre enn at det er en fin tur. Vår ekspedisjon fant sted en høstkveld i september, noe som etterhvert gjorde at vi måtte avbryte forsøket på å nå toppen pga mørkets frembrudd. Fjellet er til dels krevende, og det kan nok finnes enklere ruter opp enn den som er markert på kartet. Kanskje er nordsiden en enklere rute. En padletur i kano eller kajakk inn Erikstadfjorden kan også gi turen en ekstra piff.

Dagens digresjon kommer fra alle fjellvandrerers skrekk og glede. Det er ikke å legge skjul på at stein som ruller nedover fjellsidene er livsfarlig dersom man står i veien. Men lukten av stein som treffer stein er en delikatesse for de fleste fjellfolk. I denne sammenheng bringer vi historien om den aktive fjellvandreren som skulle hente sin sønn fra skolen. Da faren nærmet seg så han sønnen sitte alene på en stor stein utenfor bygningen. I hånden holdt sønnen en liten stein som han gjentatte ganger slo ned mot den store steinen. Da faren kom frem sa sønnen med glimt i øynene: “Lukter det ikke godt pappa?”

 Steinrulling

Kommentarer
Anonymous says:

Det stemmer sikkert det, uten at det stod noe navneskilt på toppen………

ReplyReply
Steinar'n says:

Vest æ ikkje tar grundig feil så heite Erikstadtoppen dåkers “Nordalstind” for de som bor sør for denne og “Storelvtind” for de som bor nordfor fjellet.
Den lille som ligger ca rett øst for heter Litjfjordtind. God Tur

ReplyReply
Mr. Urnes 97 says:

Fortoppen kalles etter det vi forstår Lilletinden, eller “Litjtinden” på dialekt. Hovedtoppen, tildligere (men også fortsatt) omtalt som Mammillen, kalles Storelvtind.

ReplyReply
Anonym says:

Er vell den som heter lilletinden.

ReplyReply
Ivar says:

Karlot Bømark hadde følgende treffende navn på toppen; Mammillen. Vist nok utledet fra det latinske ordet for brystvorte, “Mammary Papilla”.

Et godt forslag i beskrivende navnetradisjon, forlokkende og utilgjengelig. Jeg stemmer for denne…

ReplyReply
Ivaaar says:

Synes kanskje ErikstadTOPPEN høres litt defensivt ut. Navnet passer kanskje til toppen vi faktisk avla et besøk. Hovedtoppen bør få et mer majestetisk og særegent navn. Det får kanskje vente til vi faktisk har vært der….

ReplyReply