Klotind

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 votes, average: 3.67 out of 5)
Loading...

We will be back

Klotind med sine 681 meter har vært en våt drøm siden vårt første forsøk via Jennskardtind i 2008. At den skulle være så våt ante verken vi eller meteorologisk institutt. Det er nesten så man skulle tro værgudene har erklært oss uønsket i Øksnes Kommune.

 [singlepic id=355 w=640 h=480 float=center]

Google Earth gir neppe et fullverdig inntrykk av utsikten fra Klotind, men da vi kun glimtvis kunne skimte de omkringliggende fjellene får det holde. Bildet viser deler av Skogsøya med Dyrøya og Tindsøya i bakgrunnen. Toppen rager høyest i denne delen av Øksnes, og den er en verdig avslutning av Langøya. Man må faktisk så langt sør som Snøkolla (høyest i Øksnes) eller ut på Skogsøya for finne noe høyere. Storhavet fyller mye av horisonten, Nyksunds beliggenhet ytterst mot havgapet kan knapt vises tydeligere. I tillegg får man vestsiden av Andøya og store deler av Øksnes vestbygd på kjøpet. Fabelaktig – skulle man tro…

Rute

Parkerte på avkjørselen like nord for Strengelvågfjorden. Fulgte stien et par hundre meter før vi mer eller mindre gikk ”straka vegen” over Sirihaugen og helt opp til toppen av Klotind. Fant ingen sti før overgangen på nordsiden mellom Illtindan og Klotind. Det var stedvis vått og noe tele i bakken. Det var derfor greit å benytte tau siste biten mot toppen. 

[singlepic id=348 w=480 h=360 float=center]

Varden så ut som en steinhaug, men til gjengjeld kunne man lese seg til hvem som sist besøkte toppen. Ingen før oss i 2009, men to stykk Tendeland og noen finner på slutten av forrige sesong.

[nggallery id=39]

Kommentarer