Hatten/Fuglene

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

[singlepic id=387 w=320 h=240 float=right]Mellom Forfjorddalen og Roksøydalen ligger det et fjellparti som ved en fellesbenevnelse kalles Fuglene. Høyest av disse er Hatten med sine 733moh. Men også nabotoppen som er noen meter lavere er vel verdt et besøk, iallefall dersom du ikke har med sikringsutstyr. Enkelte partier på Hatten kan nok være i luftigste laget. Men dette gir jo desto bedre muligheter for morsom rapellering når nesen vendes ned igjen.

I 2006 besøkte enkelte senere TTT-deltagere toppen som ligger like sørøst for høyeste punkt. Som man ser av bildene er det en solid kløft som skiller de to toppene. Den laveste er nok enklest å bestige uten sikringsmidler og man kan gå opp både fra Roksøydalen og Forfjorddalen. Se kart (Blå rute) for vårt veivalg den gang. Toppen er flott, men vi kikket likevel bort på selve toppunktet på Hatten og ønsket oss tilbake en annen gang. Som sagt så gjort.

Juni 2009 var Hatten målet og TTT-deltagerne var klare. Turen startet med en sugende etappe over Forfjordmyrene, hvor optimistiske deltagere i lave sko valgte å kle seg barfot og vasse deler av myra. Turen gikk deretter gjennom kjent terreng opp første stigning før platået på ca 200m. Herfra er det fin vandring mellom litle og store fuglevatn før man nærmer seg Fuglene. Ruta til den laveste toppen går langs ryggen til øst og byr på fint toppturterreng. Veien til Hatten går mot vest/nord og tar oss over en bre før skaret. Et tips til høstjakta er at når elgen går høyt er det greit å følge etter. Sporene var mange og lange.

[singlepic id=371 w=320 h=240 float=right]Fra skaret valgte vi å ikle oss klatreutstyr og gikk løpende sikring oppover. Enkelte partier er luftige nok, særlig der underlaget ikke består av fast fjell. Vel fremme på toppen ble vi belønnet med en fantasisk utsikt, nesten midnatsol (halv ellevesola er bra den og) og ikke minst; kake! Bjørn ble behørig feiret med cognac, kake og flere lys enn godt var. Godt at vi var i skjul, ellers kunne det blitt tatt for et nødsignal nede i dalen.

Fuglene/Hatten er et område med veldig fin primafaktor, og vi antar at det er lite besøkt. Andre som har vært der tidligere oppfordres til å fortelle om det i kommentarfeltet nedenfor.

[nggallery id=41]

Kommentarer
Oppmålingen says:

Det kan være vel verdt å merke seg at Hatten (fra Forfjord) ser lavere ut enn nabotoppen lenger sør. Da denne ikke har et eget navn foreslår jeg herved “Optisk illusjon toppen”. Hatten er da til høyre (nord) for kløfta, og “Optisk illusjon toppen ligger til venstre (sør) for kløfta. Høyre og venstre i forhold til første bilde i artikkelen.

ReplyReply