Djupfjordtinden

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 votes, average: 3.60 out of 5)
Loading...

Høyde: 891moh.
Kommune: Sortland

Djupfjordtinden/tindan danner skillet mellom Djupfjorddalen og Sigerfjorden/Vangpollen og er i seg selv ikke blant de mest prominente turene du kan lese om her. Men selv den gråeste fjelltur kan vise seg å bli prima vare, noe du kan lese om lengre ned.

 [singlepic id=406 w=320 h=240 float=right]Turen begynner gjerne med en tur innover skogsveien langs sørsiden Djupfjorddalen. Turen er ca 4 kilometer lang før du kommer til demningen ved Storvannet. Vi anbefaler nok sykkel her, eventuelt båt innover til Djupfjordbotn. Fra demningen går det en fin sti oppover til Ånevannet (på 428moh) som visstnok er et godt fiskevann. Derfra er det mange ruter videre opp mot toppen. Vi valgte (i mangel av kart samt en påtrengende tåke) å dra rett opp fjellsiden fra Ånevannet. Dette bragte oss uten større problemer opp til en fortopp som kun er noen få meter lavere enn selve tinden. Fra fortoppen og bort til hovedtoppen går det en rygg som i tåken ser skummel ut, men som i virkeligheten lar seg vandre uten større problemer. Det er dog forholdsvis luftig, så sikringsmidler kan med fordel benyttes. Det beste alternativet er allikevel å holde litt til øst oppover fjellsiden og gå rett på selve toppen. (Se kart nedenfor).

[singlepic id=410 w=320 h=240 float=right]Toppen har som nevnt gode muligheter for utsikt over de alpine fjellene på denne delen av Hinnøya, men vi var desverre plaget av tåke på toppen. Fra toppen kan man blant annet (dersom man slipper unna tåken) titte bort på Stortiden og den litt mindre Stortind 979 eller Blåtind som den kalles på nyere kart, samt at man får en fin utsikt over Sigerfjorden.

[singlepic id=408 w=320 h=240 float=right]Pliktløpet gjennomført: her er desserten! Turen viste seg å bli en minneverdig tur på grunn av et uventet funn. På et sted vi ikke skal avsløre fant vi nemlig både en god gammel “gjestebok” i form av en trepinne med inskripsjoner, og ikke minst deler av et skjelett som alle tegn tyder på kommer fra en bjørn. Inskripsjonene på pinnen daterer seg tilbake til 1927, og vi antar at bjørneskjelettet har ligget her ca like lenge. Artig! Vi oppfordrer de som kjenner til historien bak dette til å skrive det inn nedenfor.

[nggallery id=43]

Kommentarer
Arnulf Glad says:

Artig at Djupfjordtindene har hatt besøk. Det er skjeldent at noen legger veien opp dit. I september 2008 var jeg oppe ved høyeste punkt, ved varden som da var i noe skrøpelig forfatning. Min kone Berit Tunstad og jeg valgte å gå opp fra Ånevatnet i et nydelig høstvær. Vi gikk opp mot skaret til Vangpolldalen og tok ryggen opp mot toppen. Det skulle vise seg å bli litt for “luftig” for Berit, uten tau og sikringsutstyr som vi var, og hun satt da igjen og nøt utsikten mot Vangpolldalen og fjellene mot Gullesfjorden. Jeg friklatret opp til toppen, men fant det ikke forsvarlig å ta samme vei ned til henne. Jeg måtte gå ryggen utover et stykke og ned mot vatnet for å nå tilbake til Berit som med god grunn var blitt sittende noe bekymret over mitt lange fravær. Omsider kom vi oss trygt ned på turstinivå, og vi hadde dermed gjennomført en for meg gammel drøm, å komme opp på toppen av det fjellet som bærer mitt heimsteds navn.
PS. Bjørnebeinene er ca 200 år gamle. Det var bjørnskytter Åne som felte bjørnen på 1790-tallet.

ReplyReply