Fuglen

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 votes, average: 4.20 out of 5)
Loading...

Fuglen

 

En smak av fugl…

Med sine 874 meter, er Fuglen det høyeste fjellet mellom Blokkendalen og Fiskfjorddalen. Silhuetten vises tydelig fra Sortland, hvor Fuglen er den siste pynten før Hinnøya siger ned i sundet over Rødsandheia, Hennesheia og ytterst ved Kvitnes.

En slik plassering borger for en fabelaktig utsikt. Selvfølgelig ser du Møysalen. Men kanskje mer særegent er oversikten over sjøveiene i Vesterålen. Fra toppen ser man ned Raftsundet, ut Hadselfjorden og Langøysundet på hver sin side av Hadseløya – og gjennom Sortlandssundet hele distansen ut Gavlfjorden.

[singlepic id=468 w=480 h=360 float=]

Hadde vi dreid Andøya en time eller to tilbake hadde vi også sett Risøyrenna. Ja, ja – som plaster på såret får vi panoramautsikt over alle fjellene på den sørøstlige delen av Langøya, hele Hadseløya, og den taggete nord-enden av Austvågøy.

A piece of JaffaCake ?

Med unntak av ”nebbet” er turen a piece of Jaffacake en tørr sommerdag. De fleste tør nok også driste seg de siste metrene opp til varden.

[singlepic id=465 w=480 h=360 float=]

Vinteren kan være vel så vakker, men kanskje mer lunefull, særlig med tanke på skredfare. Renna opp mot toppen er bratt, og ved is/skare vil stegjern være helt nødvendig. Vi var heldige og brukte kun isøks og enkel sikring opp de siste metrene på ”nebbet”, renna ble gått uten hjelpemidler.

Been there, done that, doing it again tomorrow

 

Fuglen er i grunn en skikkelig 90-talls tur. Med kyllingmuskulatur, ingen forpliktelser, og lyse sommernetter, ble dette en klassiker. En klassiker som har satt sitt preg på, og som delvis har formet denne forsamlingen av toppturentusiaster, ofte omtalt som TTT.

Takket være filmboksen, en praktisk innretning som avgikk ved døden ved millenniumsskiftet, holder vi nå tellingen på antallet besøk.  6. August 2001 ble en av disse sirlig bygget inn i en liten men solid varde.

[singlepic id=463 w=480 h=360 float=]

Standardprovianten, pakken med JaffaCakes, dugde både som energikilde og papyrus til vardeboka. En gang før 3. Juli 2004 ble disse erstattet av Maryland Cookies, som antakelig gjorde samme nytten. Denne trenden er ubevisst dokumentert gjennom etterlatenskapene i filmboksen.

[nggallery id=47]

Kommentarer
Karl Helge Haagensen says:

Jeg har vært der 🙂

ReplyReply
Ornitologen says:

Et flott fjell som byr på en super utsikt. Litt luft på slutten setter spissen på et ellers lettgått fjell med mulighet for vannfylling når det trenges som mest.
Anbefales på det sterkeste. Alle som har besøkt fjellet oppfordres til å legge igjen et visittkort på denne siden. Det gjelder forøvrig alle fjellene på vesteralen.org

ReplyReply