Meraftestinden

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Mer, mer – Meraftestinden 611 moh

Når det “våres” uti april dras TTT mot sør og vestvendte hellinger. Planen denne tirsdagen var en befaring på Respiken, en tindenål som Statens Kartverk antakelig har sett seg nødt til å kastrere. En “Resse” er lokalt et troll, mens “piken” muligens er noe mer maskulint og frodig enn det navnet fra Kartverket kan gi inntrykk av.

[singlepic id=536 w=640 h=480 float=]

For å få mest mulig vår ut av turen, valgte vi en tilnærming opp over Aksla nord for Meraftestinden, hvor det var mindre sny. Denne veldig veldig veldig lure planen, medførte at vi aldri kom fram til turens egentlige mål. Det ble knapt med lys, og med minst en heftig rappell i sikte dro vi slukøret hjem igjen. Turen må dog sies å være en av de aller beste misslykkede turene vi har hatt.

[singlepic id=526 w=480 h=360 float=]

Nydelig lys, og snyrenner som bare en mor kan hate. Nest etter steinrulling er rumperæsing det artigste TTT vet, så returen ble en lek.

Meraftestinden ligger strategisk til ved innseilingen til Raftsundet, fjellet kalles vist nok også Djuphamntind. Hvordan Raftsundet ble så djupt og fint kan du lese/høre på kuling.net, et spennende historie som anbefales på det varmeste.

[nggallery id=52]

Kommentarer