Kvasstind

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...

På toppen av Andøy

Kvasstind, med sine 705 meter, er det høyeste punktet på Andøya. Toppen kan nås fra flere sider, vi valgte etter anbefaling en enkel rute fra Norddalen på yttersiden av Andøya. Veien fra Åknes var åpen, noe man etter det vi forstår ikke kan belage seg på, i alle fall ikke hele veien rundt sørspissen av Andøya.

[singlepic id=541 w=480 h=360 float=]

Vi ble fortalt at den beste stien gikk inn dalen, men fristelsen ble for stor, så vi gikk rett på Bulitinden. Kjappe og tørre høydemeter, og et meget godt alternativ til ruta inn dalen. Fint og lettgått terreng med sauestier oppover ryggen.

[singlepic id=545 w=320 h=240 float=right]Flott utsikt, i første omgang mot Øksnes. Etterhvert utsikt over hele Andøya dersom været tillater det. Vi valgte den anbefalte ruta på vei ned, også et godt valg, selv om stien var noe utydelig. Slakere og mykere underlag for skrantende knær. Noe myrlendt nedover dalen.

Hadde vi hatt bedre tid skulle vi gått ryggen over Blåtinden, Keipen og Vasstindan, helt til Slettbakken i retning Bjørnskinn. Det får bli neste gang. Turfølget gledet seg stort over at veien var “åpen” hele veien rundt sørspissen av Andøy.

[nggallery id=54]

Kommentarer