Skata

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Sauestitraversen – Mikkeltind, Stortind, Skata og Rishatten.

Selv med begrenset kjennskap til gress, må man kunne påstå at heiene sør på Langøya er prima sauterreng. Sauer er ålreite dyr, og lager fine stier også til oss mennesker. Så får det heller være at det skorter litt på planleggingen. I følge wikipedia er stien oftest korteste og alltid letteste vei mellom to steder. Steder kan være så mangt, for sauen; neste gresstue, for oss; en fjelltopp. Her ligger en kime til konflikt mellom sauer og mennesker.

[singlepic id=552 w=480 h=360 float=]

Vesterålen er offisielt fri for store rovdyr og tapene på sau i området er heldigvis små. Finner du likevel et kadaver eller et forkommet lam finner du oftest et hint til hvem eieren er på merket rund halsen. Vedkommende blir sikkert glad for en melding dersom noe er galt.

[singlepic id=556 w=480 h=360 float=]

Bø sin spenstige ordfører, Sture Pedersen, har gjort et poeng av de gode forrutsetningene for sauehold på Langøya. Med et mål om 10.000 lam bare i Bø kommune går man mot lysere tider i fjellet, det blir vel reine “sautostradaen”? Det skal sikkert mer til for å lykkes, men man kommer langt bare ved å si det høyt. Vi trenger bjellesauer (som neppe er et godt begrep, i og med at tamsau vist nok ikke styres av noen ledersau) som Sture Pedersen.

Nok om sau

Flott og lettgått terreng allerede fra starten ved Sildpollen. Mikkeltind er et prima turmål i seg selv, og en av de mest populære 10-på topp turene. Langs stien er det satt opp en rekke informasjonstavler om lokalhistorie, flora og fauna. Artig for ungan, men interessant også for voksne.

[singlepic id=550 w=480 h=360 float=]

Også videre i retning Skata er det stort sett sti hele veien, med unntak av de bratteste partiene ned av Stortind. Någet lang for en kveldstur, vi brukte omlag 4 timer fra Sildpollen til vi var nede av Rishatten.  Sjekk vår rute på følgende link: http://hvor.no/l/sazegision

[nggallery id=55]

Kommentarer