Gandtind

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Vår – la la la vår

[singlepic=130,320,240,,]

Vi lot den strålende ettermiddagssola avgjøre hvor vi skulle legge turen denne vårdagen. Det var blikkstille, og gradestokken viste sommertempraturer i april. Om det var våryrheten eller euforien etter opplevelsen som gjorde det skal være usakt, men et konsept ble født. ToppTurTirsdag så dagens lys.

[singlepic=134,320,240,,right]Parker ved avkjørsel like etter Gammelgårdnesset i Ånnfjorden. Ruta følger renna som vises allerede fra veien. På venstre side av renna tar sola best, med riktig timing kan en nyte den første duften av lyng, samtidig som man på retur kan kjøre renna på ski.

Toppen 653 moh ligger på en liten egg. Etter et entusiastisk framstøt fra vest innså herrene at det kanskje var mest fornuftig å lure seg inn fra øst. Vi rundet toppen på sørsiden, men måtte skuffet innse at vi fikk ha de siste 2 metrene til gode. En liten taustomp og et par kiler var alt som manglet.

Samtlige regnet likevel med å få en ny vår neste år, så skuffelsen slapp fort taket. Selv uten ski (denne gang) gledet vi oss stort over nedturen.

Været gjorde sitt til at dette ble en kjempeopplevelse. Effektive høydemeter og fantastisk utsikt – anbefales på det sterkeste.


Kommentarer
Ivar says:

Så var det gjort. 24. mars 2009 rundet et sterkt 5 mannslag toppen fra nordsiden (vises godt på siste bilde). Da det var først på sesongen ble bestigningen gjort i “bekkmørtna”. Gutta i Toppturtirsdag synes lite om unfinished business og følte seg forpliktet til et nytt forsøk etter å ha vært store i munnen i 2008.

ReplyReply